"KIRELEON" - U svakoj boji isti put hodi - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize „KIRELEON“ – U svakoj boji isti put hodi

„KIRELEON“ – U svakoj boji isti put hodi

zika.bogdanovic
0 komentar

Kažu boju menja, a ćud nikako. Još kada je pobednička. Kiril Lazarov (38) će po šesti put igrati na F4 turniru EHF Lige šampiona u Kelnu! Gde makedonski rukometni kralj ode tamo se karte za Koln Airport viziraju na vreme. Dokaz za to je i podatak da je Nant četvrti klub sa kojim je Lazarov od 2011. godine došao do završnog vikenda u Lanxess Areni.

I kada su Francuzi počeli da padaju u Skjernu, i kada su Danci stisli do 22:18, veliki kvalitet i iskustvo levorukog asa došlo je do izražaja. Sa dva gola, stisnutih šaka i zuba, pogurao je svoj tim, probudio saigrače i vratio u život. Zato je i doveden.

Započeo je Lazarov svoje iskustvo u Kelnu sa Siudad Realom 2011. godine, a pratilo ga je još jedno izgubljeno finale sa Atletiko Madridom naredne. Onda su usledile i godine raspleta sa Barselonom, u kojima je dva puta ostajao bez borbe za finalni meč, ali jednom i podigao pehar. Bilo je to 2015. godine, sećamo se i suza radosnica velikog asa u čini se „hajlajtu“ jedne velike karijere.

Po definiciji koju nam nude F4 događanja u Kelnu već deceniju, Nant i Monpelje su najveći favoriti za osvajanje pehara. Koga god da nazovete slabijim ili autsajderom, njemu odmah šanse porastu. Bez obzira na konačan ishod prvog F4 za francuski tim, legendu o Kirilu Lazarovu će rukometni klinci u Makedoniji prenositi s kolena na koleno…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball