NIKOLA KARABATIĆ: Jedva smo se provukli do polufinala, ne možemo biti favoriti! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 NIKOLA KARABATIĆ: Jedva smo se provukli do polufinala, ne možemo biti favoriti!

NIKOLA KARABATIĆ: Jedva smo se provukli do polufinala, ne možemo biti favoriti!

Marko Marjanović
0 komentar

Letos je povratak Nikole Karabatića u nacionalni tim doneo i povratak Francuske u sam vrh svetskog rukometa. Nakon tri godine nešto slabijih rezultata u odnosu na postavljene standarde, osvojeno je olimpijsko zlato, a sada je pred „Trikolorima“ odlučujući vikend u borbi za evropski tron.

U drugoj polufinalnoj utakmici, Francuzi večeras od 20.30 igraju protiv Švedske, od koje su izgubili u polufinalu prethodnog Svetskog prvenstva u Egiptu (32:26).

-Mnogo se stvari promenilo od tog polufinala u Egiptu. Osvojili smo olimpijsko zlato, sastav ekipe se izmenio usled povreda i koronavirusa, tako da ne znam ima li smisla uopšte uzimati taj duel iz Egipta kao referencu za ovaj koji sledi. Kao i mi sa Danskom, Šveđani su se provukli sa Norvežanima, prilično sličan scenario. Ne mogu da kažem da smo favoriti. Pripremamo se za meč najbolje što umemo, a ja lično verujem u našu „srećnu zvezdu“ i ovoga puta.

-Svesni smo da se svašta može dogoditi na ovom meču, pogotovu jer je čitavo takmičenje u mnogome determinisano rezultatima kovid testova. Poštujem reprezentaciju Švedske. Ne treba zaboraviti da smo bili jako blizu eliminacije. Znamo koliko je Švedska težak rival i kakav nas posao čeka, tako da ne mislim da smo mi večeras favoriti, naprotiv – rekao je Nikola Karabatić pred okršaj sa Skandinavcima.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball