Nikola Karabatić: Noka nas je udario u ego – Dobro smo reagovali! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nikola Karabatić: Noka nas je udario u ego – Dobro smo reagovali!

Nikola Karabatić vrlo brzo počeo je da „vedri i oblači“ u dresu Pari Sen Žermena. Evo kako najbolji igrač na svetu u 2014. godini, koji je u pred punim tribinama celjskog „Zlatoroga“ i primio nagradu od Handball-Planet.com, vidi svoj početak u francuskoj prestonici i novi susret u karijeri sa Zvonimirom Nokom Serdarušićem:

Da li se Noka promenio u odnosu na vreme iz Kila kada ste uspešno sarađivali?

– Naravno, drugačiji je sistem, nemamo iste igrače. Moramo da baziramo igru na onome što imamo, da razvijamo ono što nam je najjače. Ne možemo igrati kao Kil nekada, jer nije isti profil ekipe.

Da li je uloga „produžene ruke“ trenera na terenu, veća i važnija nego u Kilu?

– I u KIlu je bila moja uloga ista. Puno sam slušao Noku, puno toga naučio i doneo svojoj igri. Uvek sam pazio na ono što mi govori. Sada igram na srednjem beku, zato moram da organizujem igru, da nađem određena taktička rešenja i solucije. Drugačije je nego u Kilu, ali u osnovi je saradnja na istom nivou.

Da li je odnos otac-sin doživeo, isto tako, evoluciju u odnosu na ranije?

– Uvek se puno poštujemo. Uvek nam je ista veza i van terena. Ne vidim zašto bi se to promenilo.

Dosta vas je iskritikovao posle Bešiktaša, da li misliš da je drugim igračima uspeo da uđe u glavu?

– Noka je takav trener. Upotrebljava ono što kaže, zna zašto to kaže. Postoji cilj iza svake njegove izjave. Hoće da probudi ekipu, sve do Bešiktaša nismo igrali na nivou koji smo trebali. Ne samo igra, već i sama agresivnost i intenzitet u igri. Mislim da je Noka hteo da nas malo udari u ego, da se ekipa podigne i sada vidimo da smo dobro reagovali.

Kakav je odnos sa Hansenom? Mnogi se pitaju, ko je prva zvezda?

– Glavna je ekipa. Svi igrači koji su ovde, svi su glavni. Kod nas nema zvezda, zvezda je ekipa, važno je samo da pobedimo svi zajedno. Nije bitno ko daje golove, ko šutira, više-manje.

Ostatak rukometnog sveta misli da ste svi zvezde…

– Da, naravno, svi smo zvezde, ekipa nam je kao Vesprem, Barselona, Kil, kao Kelce, i tamo ima puno zvezda. Nije velika razlika. Razlika je kako te, kako kažete, “zvezde”, igraju za ekipu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *