Balkan-Handball.com

Stefan Krečmar igra humanitarni meč u Makarskoj narednog juna

Gost Makarske i Tučepa narednog leta biće jedan od najpoznatijih rukometaša svih vremena, bivši nemački reprezentativac, sada komentator DKB Bundeslige mreže SPORT 1, Stefan Krečmar. Superstar poznat po sjajnim igrama u dresu Magdeburga i reprezentacije Nemačke tokom devedesetih godina prošlog veka, ali i prve decenije novog, i dalje je jedan od najprepoznatljivih rukometnih brendova, i ako je okačio patike o klin pre osam godina.

Priliku da vide kako je to Krečmar nekada radio imaće svi ljubitelji rukometa i sporta 20. juna u hali u Makarskoj, gde će biti odigrana humanitarna utakmica, a sve u okviru proslave pet godina rada Međunarodnog Kampa rukometnih golmana u Makarskoj i Tučepima (od 17. do 23. juna), čiji je Balkan-Handball.com medijski pokrovitelj od početaka:

– Biću u dobroj formi do leta. Biće to dovoljno za meč sa drugim starijim momcima, i naravno, za neke trik šuteve – kaže Stefan na početku razgovora za Balkan-Handball.com.

Kada govori o Hrvatskoj, za nju ga ne vezuju baš najsjajnija rukometna iskustva…

– Izgubili smo dva finala od Hrvatske, tako da mi nije baš u najlepšem sećanju – evocira Krečmar uspomene iz Portugala i Atine.

– Naravno, imam veliki respekt prema hrvatskom timu sa svim tim neverovatnim igračima.

A na šta prvo pomisli kada mu neko spomene Hrvatsku…

– Ta dva poraza, jedna velika evropska pobeda nad Metkovićem. Na Patrika Čavara, mog idola. Smajlagića, Balića, Džombu… tu streetball generaciju neverovatnih rukometnih talenata – iskren je Krečmar, koji za kraj dodaje:

– I da, dobar noćni život, kada god sam bio u prilici da pobegnem iz timskog hotela – otkriva sa osmehom male tajne veliki as, Stefan Krečmar.

Vidimo se u Makarskoj i Tučepima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *