Balkan-Handball.com

Vladan Matić pred meč odluke: Očekujem da najveća imena izvuku sve iz sebe

Neprospavana noć je iza Vladana Matića. Pobeda protiv Poljske, pa poraz u duelu sa Rusijom i neizvesnost oko plasmana u glavnu fazu takmičenja na EURO 2014. Sve to, bile su teme razgovora sa srpskim selektorom pred  duel sa Francuskom (petak, 20.15) u trećem kolu grupe C u Orhusu:

– Nije bila noć za spavanje. Sve je u našim glavama. Ubeđen sam da smo bolje odigrali čoveka više i pogađali zicere, da bi sve bilo drukčije protiv Rusa. Na to su se nadovezale ove dve pogrešne izmene. Uveren sam da ćemo smoći snage da se izdignemo i da ćemo pobediti Francuze. Nemamo svežinu u igri, ali nadam se da ćemo raskrstiti neke stvari. Sačekaću ih do poslednjeg trenutka. Možda grešim, ali daću šansu momcima do poslednjeg trenutka – veruje Matić svojim izabranicima i analizira prethodne duele:

– Mučili smo se protiv Poljaka. Nije bila sjajna igra, ali smo je izvukli na odbranu, srce i Darka. Igrali smo dobro 15 minuta protiv Rusa, ali ne ide to sjajno. To nije ono kako bih želeo da bude. Nije bilo ni vremena da se postavi kako treba. Opet je sve u našim rukama. Igraćemo na sve ili ništa protiv Francuza. Možemo do četiri boda za drugu fazu, a možda nam se desi i da odemo kući.

Matić misli da je pravo vreme da prorade i najbolji igrači…

– Očekujem da najvažniji igrači, na papiru, najbolji i najplaćeniji izvuku sve od sebe i da pobedimo. Nema sumnje da oni mogu da se oporave. Navikli su na velike utakmice, pobede i poraze. Igraju u veliki klubovima. Svaki novi dan je novi izazov.

Francuska je briljirala u prvom kolu protiv Rusa, da bi sa Poljacima odigrala meč na jednu loptu…

– Francuzi su malo promenili ekipu, ali su i dalje vrhunski. Nadam se da ćemo moći i malo više od Poljaka da uradimo. Nedostaje nam koncentracija kod šuta, da ne budemo stegnuti, da opustimo ruku. Previše šutiramo poluvisoko i dole. Šta je, tu je. Na muci se poznaju junaci. Sutra je dan D. Jesmo ili nismo. Bićemo pukovnici ili pokojnici. Nadam se da smo ovo prvo – zaključuje srpski selektor.

PHOTO: Credit – Photo: Bjørn Kenneth Muggerud/Handballpix.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *