Zdenko Kordi se ne predaje: Na klupi i protiv Poreča - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Zdenko Kordi se ne predaje: Na klupi i protiv Poreča

Zdenko Kordi se ne predaje: Na klupi i protiv Poreča

zika.bogdanovic
0 komentar

Jednoj od najvažnijih pobeda RK Nexe-a, a zašto da ne, i najvažnijoj ako se pogleda strateško opredelenje kluba iz Našica ka regionalnoj SEHA GAZPROM ligi, čiji su zagovornici i prvoborci za nju bili, prethodila je scena iz horor-filmova. Naime, ono od čega nam se oduzima dah, gledaoci live-streama odlučujućeg meča za drugo mesto u Hrvatskoj u Varaždinu mogli su da vide u 40. minutu, kada je nastala panika na klupi Našičana. Naime, trener Zdenko Kordi, srušio se pored klupe, a prva pomoć morala je brzo da interveniše. Igrači su se odmakli kako ne bi uzimali vazduh, dok je sekretar kluba Vjekoslav Mahovlić pridržavao noge svom treneru prilikom intervencije lekarske službe:

– Rekao sam im, pustite me ljudi, još deset minuta, pa ćemo posle – tri dana kasnije, priča bivši sportski direktor, a u poslednje dve godine, trener Našičana, koji je posle pada morao da potpiše da će ostatak meča provesti na klupi – na sopstvenu odgovornost.

Duhovitost i volja ga ne napuštaju, iako su sport i život puni onakvih scena. Pre samo par meseci, treneru Našičana je pozlilo nakon završetka meča sa nemačkim Melsungenom.

– Sve pretrage koje sam izvršio bile su dobre. Jedino se može sumnjati na pritisak, koji može skakati u stresnim situacijama kakvih smo imali ove sezone. To može da se zanese prilikom ustajanja iz čučnja  i naglih pokreta za vreme utakmice.

I pored svega, sezonu u kojoj je Nexe igrao na četiri fronta, a koja se može smatrati najuspešnijom, s obzirom da je izboren SEHA F6, grupna faza EHF Kupa, igrano finale domaćeg Kupa i odbranjena vicešampionska titula po sedmi put zaredom, Zdenko Kordi završiće tamo gde najviše voli – na klupi. U poslednjem kolu stiže Poreč na proslavu u Našice.

– Bila je jako teška sezona. Na sva četiri fronta smo išli maksimalno, i to nas je sve iscrpelo. No, nećemo imati puno vremena za odmor – ne predaje se Zdenko, koji će zajedno sa gazdom Josipom Ergovićem uskoro zaokružiti priču o tome kako bi Nexe trebalo da izgleda u narednoj godini.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball