Doš’o je i taj dan: Norveška nakon 25 godina savladala Španiju i došla na bod do polufinala! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Doš’o je i taj dan: Norveška nakon 25 godina savladala Španiju i došla na bod do polufinala!

Proboj reprezentacije Norveške u sam vrh svetskog rukometa počeo je 2016. godine. Međutim, od tada, iako su se redovno sastajali, nikako nije mogla da savlada Španiju, sve do večeras.

Nakon 25 godina čekanja, odnosno čak 19 utakmica, Norvaženi su uspeli da pobede aktulene prvake Evrope – 27:23 (14:11).

Mnogo važnije od srušene tradicije je činjenica da je Norveška blizu polufinala. U poslednjem kolu druge faze, sastavu Kristijana Bergea dovoljan će biti i bod protiv ljutih rivala Šveđana.

Norveška, Švedska i Španija imaju po šest bodova. Norveškoj i bod garantuje prodor među četiri najbolje reprezentacije. Španija je i dalje u najboljem položaju, jer će u poslednjoj rundi biti veliki favorit protiv Poljske. 

Ne računajući početnij 2:0 Španaca, Norveška je čitavim tokom meča bila u vođstvu, i to opipljivom. U nekoliko navrata bilo je i plus pet. 

Odlučujući je bio period sredinom drugog poluvremena. Španci su jedini put prišli na gol zaostatka, 20:19, ali su Sagosen i drugovi reagovali serijom 4:0 i praktično rešili pitanje pobednika.

ŠPANIJA – NORVEŠKA 23-27 (11-14)

Španija: Jorge Maqueda 6, Aleix Gomez 5, Gedeon Guardiola 3, Ferran Sole 2, Agustin Casado 2, Angel Fernandez 1, Daniel Sarmiento 1, Miguel Sanchez 1, Jose Marquez 1.

Norveška: Sebastian Barthold 6, Magnus Gullerud 5, Erik Thorsteinsen 4, Sander Sagosen 4, Harald Reinkind 3, Kristian Bjornsen 2, Sander Øverjordet 2, Petter Øverby 1. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *