Horvat o Srbiji: Jaka 6-0, opasan talas sa Kukićem - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 Horvat o Srbiji: Jaka 6-0, opasan talas sa Kukićem

Horvat o Srbiji: Jaka 6-0, opasan talas sa Kukićem

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor reprezentacije Hrvatske, Hrvoje Horvat, odgovarao je na pitanja novinara posle duela sa Francuskom, a pre utakmice sa Srbijom (20.30) koja će biti i odlučujuća što se tiče plasmana u drugu fazu takmičenja na EURO 2022.

  • Nervoza je bila očekivana s obzirom da je reč o prvom meču na turniru. To je sada iza nas, ne bi bilo vremena ni za slavlje da smo pobedili, a ni za tugovanje. Gledamo napred. Srbija igra ono što je igrala i u kvalifikacijama. Ko bude spremniji za 60 minuta bezpoštedne borbe slaviće na kraju. Ne znamo ni ko će trenirati večeras, a ne nešto više sutra za utakmicu. Nadam se da će ono ko bude na terenu odraditi svoju rolu kako treba. 

Srbija?

  • Igraju jaku 6-0 dominantnu u središnjem delu. Ne izlaze previše van, uzdaju se u blok, a halfovi su agresivniji, idu i van devet metara. Desna krila idu rano u kontru, Kukić u tranziciji vidi sve. Moramo paziti na prvi talas sa desne strane, a onda videti da nam Kukić ne pravi probleme u drugom talasu. Dobro igra 1 na 1 i sa pivotmenom

Šta će biti sa Mandićem koji je dobio crveni karton?

  • Jelinić je već stigao.

Pritisak…

  • Ništa ne moramo osim da damo sve od sebe, da momcima seva iz očiju, da se borimo gol po gol, odbranu po odbranu. Zato smo uspeli da se vratimo u život posle Francuske. Očekujte jaku i borbenu Hrvatsku. Ono što se malo videlo protiv Francuske, biće u dužem intervalu protiv Srbije. 

Koliko će moći Cindrić i Marić?

  • Željni su igranja, napravili smo im neke uslove da treniraju i u uslovima karantina. Teško je predvideti koliko je korona osavila traga. 

Duvnjak…

  • Duvnjak nije mogao da ima adekvatan tretman tokom korone, zato sada ima problem sa leđima i na rehabilitaciji je. Zbog toga ne može nastupati. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.