Balkan-Handball.com

Hrvatska bez Ivića, Matanovića i Sliškovića na Holandiju

Poslednju utakmicu na 15. Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, reprezentacija Hrvatske počeće u 18.00 protiv Holandije. 

Tek drugi put u poslednjih 20 godina, „Kauboji“ neće biti deo završnog vikenda takmičenja, a izgubljena je i šansa da se osvoji treće mesto u grupi, važno zbog borbe za direktan plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

Utisak je dobrano popravljen pobedom nad Islandom pre dva dana, a Holanđani su prilika za još jedan pozitivan momenat na takmičenju koje se, uprkos svemu, neće po dobrom pamtiti u zemlji dvostrukih olimpijskih šampiona.

Pred poslednji duel na turniru, selektor Horvat je dao slobodno Šimeu Iviću, Vladi Matanoviću i Ivanu Sliškoviću, kako bi se ranije prisružili svojim klubovima u pripremi za nastavak klupske sezone.

-Holanđani su najveće iznenađenje ovog prvenstva. Izbacili su domaćina. Igraju brz i moderan rukomet. Moramo se dobro pripremiti na njihovu agresivnost u obrani i na tranziciju prema napred kojom postižu puno lakih golova – rekao je Horvat.

-Nismo prošli u polufinale, ali smo pokazali karakter i borbenost. Mislim da smo time položili na ovom turniru, pogotovu pobedom nad Islandom. Nije bilo lako podići se, dogovorili smo se da ćemo odigrati kako treba i srećni smo zbog toga. Holanđani igraju najlepši rukomet na turniru. Brzi su, nezgodni, odbrana će imati puno posla. U napadu ćemo morati skoncentrisano jer su brzi i nemilosrdni u kontri – dodao je Ante Gadža, strelac odlučujučeg pogotka u trijumfu nad „Ribarima“.

Hrvatska ima dva boda, koliko i Holandija, odnosno Crna Gora, koja jedina ima šansu da se pobedom nad Islandom dokopa trećeg mesta u grupi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *