„RIBARI“ UPECALI KAPITALCA: Oslabljeni Islanđani razmontirali Francusku! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„RIBARI“ UPECALI KAPITALCA: Oslabljeni Islanđani razmontirali Francusku!

Kakav ulov! Desetkovana reprezentacija Islanda napravila je prvoklasnu senzaciju savladavši Francusku u utakmici drugog kola drugog kruga Evropskom prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj – 29:21 (17:10).

Time je selekcija Gudmundura Gudmundsona postala podjednako ozbiljan kandidat u borbi za polufinale. Ako dobiju Crnu Goru i Hrvatsku, velike su šanse da se nađu među četiri najbolje reprezentacije!

Da se ova pobeda može okarakterisati senzacijom, i rukometnom disertacijom nacionalnog tima zemlje od 370.000 stanovnika, doprineo je nepregledan spisak igrača koji zbog koronavirusa ili povreda nisu bili dostupni večeras – Palmarson, Elison, Arnarson, Sigurdson, Gustavson, Kristjanson, Smarason…

Međutim, da se može i bez ovih prvotimaca, kompaktni, motivisani, borbeni i tačni Islanđani pokazali su predvođenim neverovatnim Omarom Ingijem Magnusonom, Vigom Kristjansonom i golmanom Halgrimsonom, koji su odigrali simultanke protiv olimpijskog šampiona.

Treba pomenuti da je i Francuska bila značajno oslabljena, pre svega izostankom inficiranog Kentana Maea, Karla Konana ali i selektora Gijoma Žila (isti razlog). 

Francuzi su imala dva krizna napadačka perioda u prvom poluvremenu, koja je Island surovo kaznio. Najpre serijom 6:1 za 10:5, a nešto kasnije i nizom 4:0 za ogromnih 17:9 već u prvom poluvremenu. Do samog kraja utakmice, „Trikolori“ niti jednom nisu uspeli ozbiljnije da zaprete.

Bila je to prva pobeda Islanda nad Francuzima na velikim takmičenjima još od 2012. godine, i najubedljivija još od 2007, kada su ih na SP u Nemačkoj pobedili 32:24.

Ujedno, „Ribari“ su naneli najubedljivi poraz Francuskoj ikada na Evropskim prvenstvima!

Ono što je još važnije, obe reprezentacije imaju po četiri boda pred nastavak takmičenja. Razume se, Island ima bolji međusobni skor, pa je vrlo realan scenario da će Francuska morati da savlada Dansku u poslednjem kolu kako vi prošla u polufinale!

FRANCUSKA-ISLAND 21:29 (10:17)

Francuska: Pardan 8 odbrana, Žerar 5 odbrana – Len 1, Min 5, Lagard 2, Ričardson, Mem 1, Turna 5, Karabatić 1, Deska 5, Port, Monar 1, Konku, Brie, Nai, Grebij

Island: Halgrimson 15 odbrana, Bjorgvinson – Vigo Kristjanson 9, Omar Ingi Magnuson 10, Viđarson 4, Ingason 1, Gudjonson 2, Kristjan Kristjanson, Einarson 1, Stefanson, Porkelson, Asgeirson 2, Magnus Magnuson

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *