"Orlovi" rutinski sa Slovacima do +7 - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 „Orlovi“ rutinski sa Slovacima do +7

„Orlovi“ rutinski sa Slovacima do +7

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije slavila je ubedljivu pobedu nad Slovačkom 31:24 (16:14) u prvom meču na pripremnom turniru u španskom Granoljersu. Sastav Tonija Đerone rutinski je odradio posao protiv rivala koga je već savlađivao u kvalifikacijama za EHF EURO 2024, a konstantna prednost održana je uz davanje šanse svim raspoloživim snagama koje je stručni štab poveo u Španiju.

Lazar Kukić i Miloš Kos predvodili su srpski napad na startu meča, pokazavši se kao nerešiva enigma za slovačku odbranu. Sve što oni nisu realizovali, išlo je na „crtu“ ili se završavalo sa sigurnom egzekucijom „penaldžije“ Bogdana Radivojevića, koji je bio najefikasniji igrač meča sa osam golova.

Povela je Srbija 9:4 posle samo 11 minuta meča, kada je slovačka klupa zatražila tajm-aut i trgla svoj tim. U 15. minutu bilo je 12:6, ali par loših napada i manje angažovana odbrana bili su razlog što su se Slovaci približili do kraja poluvremena na samo -2.

U drugom poluvremenu Đerona je izrotirao sve što je mogao. Cuparu je na golu zamenio Milosavljev, na krilima Srdanović i Vorkapić su zamenili Ilića i Radivojevića, a na levom beku je posle Kosa i Borzaša, i Petar Đorđić stigao da se upiše. Najveću potrošnju imao je Lazar Kukić na srednjem beku, a dobru rolu posle Orbovića i Vejina imao je Kojadinović koji je postigao tri gola, ali i par puta uspešno asistirao Roganu na „crti“. Razlika je tokom većeg dela drugog poluvremena iznosila 4-5 golova.

Isprobao je Đerona je i razne tandeme u centralnom delu odbrane i tako počeo sa sklapanjem završnog mozaika koji bi trebalo finalizaciju da ima u duelima sa Poljacima u petak i Španijom u subotu.

Luka Rogan i Lazar Kukić su postigli po četiri gola, po tri su postigli Mijajlo Marsenić i Uroš Kojadinović, a dva je postigao Dragan Pešmalbek.

Kod Slovaka Jakup Prokop bio je najefikasniji sa pet golova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball