Balkan-Handball.com

Hrvati pred finale: Slabo smo spavali, ali slatko, sa medaljom; ovo je osećaj koji čekamo od 2010.

Rukometni svet i dalje priča o neverovatnom polufinalu koje su u upetak u Tele2 areni odigrali Hrvati i Norvežani, a reprezentativcima selekcije sa Balkana vremena i prostora za slavlje i radost nije ostalo, pošto ih u nedelju očekuje finale, i borba za jednu medalju koja Hrvatskoj nedostaje – zlato sa Evropskog prvenstva! O neprospavanoj noći, emocijama i predstojećem finalu govorili su reprezentativci Hrvatske na poslednjem treningu pred meč sa Španijom. 

  • „Prespavana je noć. Malo nas je stezalo nešto oko vrata, neka medalja. Mnogo je lepše bilo probuditi se ovog jutra i znati da ne igrate za 3. mesto. Imam iza sebe dugačku karijeru, ali mi je ovo bila prva ovakva utakmica. Ne pamtim ni da sam gledao nešto slično. Još pogotovo sa pozitivnim rezultatom za nas. To je neponovljivo. Spremni smo, puni snage, na ovo čekamo 10 godina“, istakao je Zlatko Horvat. 

Jedan od junaka pobede nad Norveškom Domagoj Duvnjak rekao je da je fenomenalan osećaj dobiti utakmicu posle 80 minuta borbe, ali i da jedva čeka finale sa Španijom. 

  • „Bila je teška noć, adrenalin  je učinio svoje, emocije takođe. Slabije smo spavali, ali slatko, sa medaljom. Ovo je fenomenalan osećaj koji nismo imali od 2010. godine. Ja se nadam da ovo nije zadnje put da igramo finale. Krenuli smo protiv Španije taj prvi meč sa 5-1 odbranom. To nije dobro funkcionisalo, pa je selektor promenio na 6-0 što je bilo delotvorno i izgledalo je mnogo bolje. Selektor će odlučiti koju ćemo odbranu igrati. Imamo tu prošlu utakmicu, pogledaćemo je, analizirati pa ćemo videti. O Španiji ne treba puno govoriti, sjajna su ekipa što su prikazali i na ovom turniru.“, rekao je Domagoj Duvnjak dan pre finalne utakmice. 

Finale Evropskog prvenstva, između Hrvatske i Španije, na programu je u nedelju od 16 časova i 30 minuta u Tele2 areni u Stokholmu. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *