Crnogorke dobre na generalnoj probi, minimalan poraz od Francuske - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Crnogorke dobre na generalnoj probi, minimalan poraz od Francuske

Crnogorke dobre na generalnoj probi, minimalan poraz od Francuske

Marko Marjanović
0 komentar

“Lavice” su u generalnoj probi pred početak Olimpijskih igara u Tokiju poražene od Francuske 32:31 (18:15). Iako je zaostajala skoro čitavim tokom meča, najviše pet golova, Crna Gora je završnici uspela da preokrene i povede 29:28, ali je vicešampion Evrope na kraju ipak pobedio.

Jovanka Radičević dala je sedam golova, šest Đurđina Jauković, pet Itana Grbić, četiri Dijana Mugoša, tri Majda Mehmedović.

Upisale su se po dva puta Ema Ramusović i Jelena Despotović, po jedan gol dodale su Andrea Klikovac i Matea Pletikosić.

– Uvijek je dobro imati test protiv Francuske, da vidimo kako sve izgleda i da imamo putokaz za naredne utakmice. Tako da je ovo bila idealna priprema, jer su one odigrale na visokom nivou. U početku nismo odgovorili na njihove odbrambene stvari, ali smo tokom utakmice sve stabiliziovali i na kraju uspele da postignemo toliko golova. To je dobra stvar, ali sa druge strane, loše je što smo primili dosta golova, posebno iz tranzicije. To smo uvideli i već duže vreme znamo da na tome moramo da radimo pred ono što sledi – kazala je selektorka Bojana Popović.

– Sigurno je da smo igrale protiv možda najjače odbrane na Igrama i uvek je dobro igrati protiv vrhunske ekipe kakva je Francuska, koja uvek ide na zlatnu medalju. Dobro nam je došla ova utakmica, Francuskinje su igrale dublje, što će pretpostavljam raditi i Angola, Japan i Južna Koreja, tako smo mogle da izvežbamo određene stvari koje nas veoma brzo očekuju – dodala je srednji bek Itana Grbić.

U prvom kolu ženskog rukometnog turnira, Crna Gora u nedelju od 07.15 po srednjeevropskom vremenu igra protiv Angole. Sledeće rival je Japan, a u grupi su još Južna Koreja, Norveška i Holandija.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball