Danci kaznili promašaje, Alkaloid poražen od Silkeborga u Skoplju - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Danci kaznili promašaje, Alkaloid poražen od Silkeborga u Skoplju

Danci kaznili promašaje, Alkaloid poražen od Silkeborga u Skoplju

Ništa od iznenađenja u Skoplju.

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon iznenađenja u Španiji gde su osvojili bod protiv La Riohe, iz Alkaloida su se nadali da bi na domaćem terenu mogli otežati život prvom favoritu grupe, Silkeborgu, ali su Danci surovo kaznili evropsko neiskustvo rivala – 23:31 (12:16).

Skandinavci poslovično kažnjavaju svaku tehičku grešku protivnika, pa ništa drugačije nije bilo ni u SC „Jane Sandanski“ u utorak uveče. Početak je obećavao, Alkaloid je počeo brzo i odlučno, poveo sa plus tri na samom početku, ali su Lauge i drugovi vrlo brzo vratili egal, a potom i uspostavili kontrolu.

Povezali su se gosti u napadu i realizovali stvorene situacije u mnogo većem procentu od momaka Kirila Lazarova. Lovkvist je imao svoj dan među stativama, par puta je bio nesavladiv i sa sedam metara, pa je Silkeborg prilično rutinski držao bezbedno rastojanje. Menjao je Lazarov u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da pronađe postavu koja bi vratila Alkaloid u neizvesnost. Za egal sa ovakvim rivalom, trebalo je više u svim segmentima.

Kada je odbio sve nalete, Silkeborg je u finišu meča povećao prednost i učinio trijumf ubedljivijim.

Ludvig Halbek je sa devet golova bio najefikasniji na utakmici, ali je epitet najboljeg zaslužio Mikel Lovkvist sa čak 18 odbrana. U poraženom taboru, Džonov najbolji sa sedam golova, ispred Serafimova sa pet. Blagojče Trajkovski je odbranio 11 pokušaja.

Alkaloid će imati još teži zadatak narednog utorka u Danskoj. Makedonski predstavnik je ostao na jednom bodu, dok je Silkeborg ostvario drugu pobedu, uz poraz u Novom Sadu. U drugom meču trećeg kola, Vojvodina je kod kuće izgubila od La Riohe.

Standings provided by Sofascore

Foto: Gol.mk

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.