Egipat rešio Bahrein, opcija manje za četvrtfinale Hrvatske – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Egipat rešio Bahrein, opcija manje za četvrtfinale Hrvatske

Nadali su se čudu u Hrvatskoj, ali Bahrein nije uspeo da ugrozi očekivanu pobedu Egipta, iako je pružio jak otpor. „Faraoni“ su pobedili 26:22 (13:9) i obezbedili plasman u četvrtfinale. 

Ionako male šanse Hrvatske za četvrtfinale sada su postale još manje – selekcija Hrvoja Horvata može proći u iduću fazu samo u jednom slučaju. 

Hrvatska za četvrtfinale mora pobediti Belgiju i Bahrein, a Danska bi morala izgubiti od Egipta. Pritom Hrvatska mora nadoknaditi znatno lošiju gol-razliku – Danska je trenutno na +30, a Hrvatska na +9. Dakle, da bi hrvatski rukometaši imali ikakve izglede za četvrtfinale, moraju da sa što većom razlikom pobede u preostale dve utakmice. Za očekivati je da će Danska još popraviti svoju gol-razliku jer prvo ima duel sa SAD-om, a tek onda derbi sa najboljom selekcijom Afrike…

Bahrein – Egipat 22-26 (9-13)

Bahrain: Ali Merza Ali 6, Husain Alsayyad 4, Mohamed Mohamed 4, Qasim Qambar 3, Ali Eid 2, Hasan Ali 1, Mujtaba Alzaimoor 1, Mohamed Ali 1.

Egypt: Yehia Elderaa 5, Akram Saad 4, Mohammad Sanad 4, Ali Mohamed 4, Mohsen Mahmoud 3, Ahmed Mesilhy 3, Seif Elderaa 2, Ahmed Mohamed 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *