Gislason ljut: Raspored i sistem takmičenja besmislen, nismo imali vremena da se spremimo za Francuze! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Gislason ljut: Raspored i sistem takmičenja besmislen, nismo imali vremena da se spremimo za Francuze!

Bili su Nemci u najmanju ruku ravnopravni sa moćnim Francuzima 40-ak minuta, ali je onda do izražaja došao kvalitet više selekcije Gijoma Žila, koja je u završnici potpila rivala i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva.

Međutim, selektor Nemaca, Alfred Gislason, smatra da nije presudio samo kvalitet, već i svežina, kao i vreme za pripremu utakmice. Stručnjak sa Islanda je za nemačke medije kao prevashodni razlog poraza pomenuo činjenicu da su Francuzi imali dan više za odmor pred meč nok-aut faze.

-Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi, ali ono što mi smeta jeste raspored na ovom turniru. Velika je razlika u tome da li imate dva dana odmora pred ovakvu utakmicu, ili jedan dan. To je bio jako važan faktor.

Podsetimo, Francuska je poslednji meč glavne faze sa Španijom igrala u nedelju, dok je Nemačka sa Norveškom igrala u ponedeljak, da bi dan kasnije otputovala iz Katovica u Gdanjsk. 

-To nam je napravilo veliki problem jer nismo imali vremena da se adekvatno pripremimo za utakmicu. U ovakvom sistemu, kada se turnir igra u dve države, nemoguće je da svi imaju iste uslove, neko mora da ispašta zbog putovanja, i to onda ne može biti fer. Tim koji mora više da putuje i koji samim tim ima manje vremena za pripremu sledeće utakmice, značajno je hendikepiran. Francuska je imala više vremena i za odmor i za pripremu, a to je ogroman faktor na ovakvim prvenstvima.

-Pobeda Francuske na terenu je zaslužena, ali je činjenica da nismo imali jednake uslove za pripremu – zaključio je Gislason.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *