I Argentina prejaka: Turnir za zaborav Makedonije… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

I Argentina prejaka: Turnir za zaborav Makedonije…

Sa tri ubedljiva poraza u grupnoj fazi, reprezentacija Makedonije eliminisana je sa 28. Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Tačnije, takmičiće se nadalje u Prezident Kupu zajedno sa poslednjeplasiranim selekcija iz ostalih grupa.

Prejaka je za mladu četu Kirila Lazarova i reprezentacija Argenitne 35:26 (18:11), u utakmici koja je odlučivala o nastavku takmičenja. Ni u jednom meču dosadašnjeg toka takmičenja, Makedonci nisu bili ni blizu boda. Interesantno, u sva tri meča gubili su na poluvremenu istim rezultatom, 18:11, a u nastavku nisu uspeli da zaprete.

Argentinci će nastaviti u glavnoj fazi, gde će igrati sa Nemačkom, Srbijom i Katarom.

Uprkos činjenici da ima najmlađi sastav na šampionatu, i  da nije bilo realno nadati se nekom ozbiljnijem uspehu, makedonska reprezentacija je odigrala ispod očekivanja na ovom turniru.

Kako je bilo u uvodna dva meča sa Norveškom i Holandijom, bilo je i sa Argentincima. Slaba igra u odbrani, napad često bezidejan sa problemima u realizaciji i tehničkim greškama, tek bez šanse da se ozbiljnije pripreti Simonetu i drugovima.

Bilo je 2:2 u sedmom minutu, a već 4:9 u trinaestom…

Filip Taleski je bio pet puta precizan, a njegov imenjak Kuzmanovski i Žarko Peševski su postigli po četiri. S druge strane, Diego Simonet je radio šta je hteo završivši meč sa osam pogodaka…

Standings provided by Sofascore

 

One Comment

  1. Bobo

    18/01/2023 at 03:07

    Obično kada su očekivanja nerealno velika, razočarenje je još veće. Neutemeljeni optimizam selektoru se odbio o glavu. Spominjala se olimpijada, iako smo u pripremnim utakmicama delovali ozbiljno loše.
    Katastrofalan izbor igrača, evidentno loša priprema i vođenje utakmica, upitan kapacitet i slabo zalaganje igrača koji dolaze iz selektorove ekipe, i neprepoznatljivi golmani su obeležili dosadašnji nastup. Nadam se da će ekipa u Prezident kupu popraviti utisak.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *