IHF neće, EHF hoće: "Čelendž" na raspolaganju trenerima od F4 Lige šampiona - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 IHF neće, EHF hoće: „Čelendž“ na raspolaganju trenerima od F4 Lige šampiona

IHF neće, EHF hoće: „Čelendž“ na raspolaganju trenerima od F4 Lige šampiona

Marko Marjanović
0 komentar

Izvršni komitet Evropske rukometne federacije sastao se u subotu u Stokholmu povodom poslednjeg vikenda IHF svetskog prvenstva za muškarce. Bio je to prvi sastanak tela 2023. godine, a jedna odluka već utire put daljem razvoju evropskog rukometa do kraja sezone 2022/23 i dalje.

Sastanak je otvorio pozdravnim rečima predsednik Rukometnog saveza Švedske Fredrik Rap, a delovima sastanka prisustvovali su predsednik Međunarodne rukometne federacije Hasan Mustafa i generalni direktor IHF-a Amal Kalifa.

ĆELENDŽ NA RASPOLAGANJU TRENERIMA OD JUNA

Predložena inovacija predviđa da trener može da ospori sudijsku odluku jednom po meču, a sudije bi zatim pregledale situaciju sa video reprizom i potvrdile ili preinačile svoju prethodnu odluku. Čelendž trenera se može koristiti samo u mečevima sa video riplejom na raspolaganju.

U slučaju da sve relevantne komisije EHF-au potpunosti odobre ovaj koncept na sastanku u martu, prva opcija za implementaciju bi bila na EHF FINAL4  u Budimpešti i Kelnu u junu 2023.

Dakle, treneri bi imali pravo na jedan čelendž po utakmici, bez sankcija u slučaju da je čelendž neuspešan. Ovo se odnosi na EHF takmičenja na najvišem nivou, tačnije na one koja će imati dostupan video riplej. 

Pretpostavka je da će, ukoliko se ovakva novina ispostavi korisnom, u svim relevantnim međunarodnim takmičenjima uskoro biti primenjiva.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball