Kiril Lazarov: Sa prstom na čelu da se posvetimo radu u klubovima! U Prezident Kupu moramo da se održimo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kiril Lazarov: Sa prstom na čelu da se posvetimo radu u klubovima! U Prezident Kupu moramo da se održimo!

Vrlo konkretan bio je selektor Kiril Lazarov pred novinarima nakon rane eliminacije Makedonije sa 28. Svetskog prvenstva.

Makedonija će biti jedina evropska reprezentacija na Prezident Kupu, u kojem učestvuju selekcije eliminisane u prvom krugu.

-Treba da budemo srećni što ćemo imati priliku da gradimo i na sledećem Evropskom prvenstvu. Sa prstom na čelu, moramo da radimo više u klubovima, kako bi se pojavili novi igrači i nova selekcija. Da odaberemo najbolje, one koji mogu da se nose sa pritiskom, turnirskim sistemom. Ja znam kako je igračima – sam izlazak na teren, pred 2.000 ljudi na tribinama koji viču „želimo pobedu“, je sam po sebi pristisak.

-U Prezident Kupu želimo da osetimo slast pobede, da dobijemo nekog igrača i da se održimo, da ne padnemo u depresiju. Igraćemo protiv slabijih protivnika i videti gde smo. Treba iskoristiti te mečeve i videti ko od naših igrača može da odgovori potrebama ovakvih utakmica – rekao je Lazarov. 

Makedonija će razigravati u grupi sa Alžirom, Marokom i Tunisom, a prvi meč igraće u četvrtak od 15.30 protiv Alžira.

Makedonija je treći put u istoriji eliminisana u prvoj fazi Svetskog prvenstva, ali je prvi put ostala bez pobede. 

Foto: Grzegorz Michalowski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *