Kiril Lazarov: Sa prstom na čelu da se posvetimo radu u klubovima! U Prezident Kupu moramo da se održimo! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Kiril Lazarov: Sa prstom na čelu da se posvetimo radu u klubovima! U Prezident Kupu moramo da se održimo!

Kiril Lazarov: Sa prstom na čelu da se posvetimo radu u klubovima! U Prezident Kupu moramo da se održimo!

Marko Marjanović
0 komentar

Vrlo konkretan bio je selektor Kiril Lazarov pred novinarima nakon rane eliminacije Makedonije sa 28. Svetskog prvenstva.

Makedonija će biti jedina evropska reprezentacija na Prezident Kupu, u kojem učestvuju selekcije eliminisane u prvom krugu.

-Treba da budemo srećni što ćemo imati priliku da gradimo i na sledećem Evropskom prvenstvu. Sa prstom na čelu, moramo da radimo više u klubovima, kako bi se pojavili novi igrači i nova selekcija. Da odaberemo najbolje, one koji mogu da se nose sa pritiskom, turnirskim sistemom. Ja znam kako je igračima – sam izlazak na teren, pred 2.000 ljudi na tribinama koji viču „želimo pobedu“, je sam po sebi pristisak.

-U Prezident Kupu želimo da osetimo slast pobede, da dobijemo nekog igrača i da se održimo, da ne padnemo u depresiju. Igraćemo protiv slabijih protivnika i videti gde smo. Treba iskoristiti te mečeve i videti ko od naših igrača može da odgovori potrebama ovakvih utakmica – rekao je Lazarov. 

Makedonija će razigravati u grupi sa Alžirom, Marokom i Tunisom, a prvi meč igraće u četvrtak od 15.30 protiv Alžira.

Makedonija je treći put u istoriji eliminisana u prvoj fazi Svetskog prvenstva, ali je prvi put ostala bez pobede. 

Foto: Grzegorz Michalowski

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball