Roganović pred Špance: Najveći izazov do sada! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Roganović pred Špance: Najveći izazov do sada!

Crna Gora u četvrtak  protiv Španije započinje učešće na 28. Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. Meč u Krakovu počinje od 20.30. Podsetimo, u grupi A su još Čile i Iran.

Španija je najveći izazov crnogorskim rukometašima i možda najteži rival sa kojim su do sada igrali, kazao je selektor Zoran Roganović.

Španija je srebrna sa prošlogodišnjeg šampionata Evrope, dok je sa bronzanim odličjem završila nastupe na poslednjem prvenstvu sveta i Olimpijskim igrama u Tokiju.

Roganović je kazao da spremni dočekuju start šampionata, navodeći da im je prvi rival jedna od najboljih svetskih selekcija.

On je naglasio da, uprkos kvalitetu rivala, veruje da crnogorska selekcija može biti konkurentna.

Pokušavamo da se približimo vrhu evropskog i svetskog rukometa. Želimo da napravimo taj iskorak„, rekao je Roganović.

On očekuje težak meč, ali i dobro izdanje svojih izabranika.

„Španija je najveći izazov crnogorskoj selekciji do sada. Sa svima, sa kojima smo do sada igrali, uvek je bilo da se nađu tri-četiri stvari na koje treba obratiti pažnju. Sa Španijom je to puno teže“, rekao je Roganović.

On je, govoreći o pripremi za meč, naglasio da crnogorski rukometaši ne smeju da se fokusiraju samo na jednog igrača.

„Kad igrate sa Španijom, ne igrate protiv pojedinaca, ili nekog rukometaša, nego sistema. Biće to taktičko nadmudrivanje“, rekao je Roganović.

Komentarišući izostanak Aleša Gomesa, po mnogima najboljeg desnog krila sveta, Roganović je kazao da Španija ima mnogo kvalitetnih igrača na svakoj poziciji i da se njegov izostanak ne oseća.

Nameću se drugi igrači i prave fenomenalan posao. To je sistem, u kojem svaki igrač zna šta treba da radi“, rekao je Roganović.

Crnogorski selektor kazao je da ne sumnja da će njegovi izabranici i u Krakovu imati podršku navijača.

“Podrška koju smo dobili tokom Evropskog prvenstva je bila neverovatna, a onu koju imamo u Crnoj Gori ne mogu da opišem. Verujem da će biti navijača u dvorani, a onima koji budu pored malih ekrana obećavam da ćemo igrati dobar rukomet i da ćemo pružiti sve od sebe kako bi napravili iskorak ka vrhu svetskog rukometa”, zakjučio je Roganović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *