Nebojša Simić: Dobro je što odmah igramo sa Špancima - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Nebojša Simić: Dobro je što odmah igramo sa Špancima

Nebojša Simić: Dobro je što odmah igramo sa Špancima

Marko Marjanović
0 komentar

Prvi meč na 28. Svetskom prvenstvu, reprezentacija Crne Gore igraće u četvrtak od 20.30 protiv favorizovane Španije. U grupi A nalaze se još Čile i Iran.

Udarna snaga „Lavova“, golman Nebojša Simić, svestan je šta očekuje balkansku selekciju pod svodovima „Tauron arene” u Krakovu.

-Nekako imam osećaj da je Španija uvek potcenjena, jer kad se pominju favoriti za zlato uvek se govori o Danskoj i Francuskoj, a znamo da su Španci na četiri poslednja evropska prvenstva uzeli po dva zlata i srebra. Jako su neugodni, dugi niz igraju zajedno, udruže se da svakog novog igrača što brže uvedu u sistem. Neće nam biti lako, ali je dobro da sa njima igramo prvu utakmicu, jer znaju da sporije otvore prvenstvo, da se kasnije uigravaju. Videćemo kad počne utakmica koliko je realno očekivati pozitivan rezultat – objektivan je Simić.

Crna Gora će se prvi put na velikim takmičenjima sastati sa Španijom.

-Zavisiće i kako će Španija ući u meč, a ne samo od nas. Igra dobru odbranu, ima dva jako kvalitetna golmana i biće nam potrebna koncentracija i dobra realizacija da postignemo veliki broj golova. 

-Imali smo sreće na žrebu za grupu u prvoj fazi, ali ne i u ukrštanju, jer će nam doći Francuzi, Slovenci, Poljaci… Znamo da su Francuzi i Španci među četiri glavna favorita za titulu, a Poljska igra kod kuće, napuniće se sala, što je veliki plus u odnosu na sve. Fokusirao bih se na prvu sledeću utakmicu, ne bih pravio predikcije, ni ciljao četvrtfinale. Bio bih zadovoljan kad bismo ostvarili dve-tri pobjede, ako se otvori šansa i četiri. To bi bio fenomenalan rezultat, a ako se sve pogodi da dođemo do četvrtfinala, to bi bilo sjajno. Nije, ipak, realno to očekivati – rekao je Simić u razgovoru sa specijalnim izveštačem Vijesti.me. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball