Balkan-Handball.com

MVP, MVP, MVP: Kire Lazarov se na najlepši mogući način oprostio od svetske scene?

Nije se proslavila reprezentacija Makedonije na Svetskom prvenstvu u Makedoniji, završivši na 15. mestu. Makedonci su ostali daleko od željenog plasman u kvalifikacije za Olimpijske Igre i drugog kruga, a uz pitanje da li će Raul Gonzales ostati na klupi nacionalnog tima, ide i ono, da li je Kiril Lazarov odigrao svoje poslednje Svetsko prvenstvo u karijeri? Naredno SP 2021 biće održano u Egiptu na početku novog olimpijskog ciklusa do Pariza 2024.

Jedan od najboljih desnih bekova svih vremena postavio je pre 10 godina na SP 2009 u Hrvatskoj rekord koji će teško biti srušen, kada je u devet utakmica postigao 92 gola. Sjajni Makedonac je godinama vukao svoju reprezentaciju i sakupljao golgeterska priznanja. Pravo je pitanje kako će nacionalni tim izgledati posle njegovog silaska sa scene? Za kraj turnira 2019, u finišu duela sa Rusijom, Lazarov je postigao gol sa linije sedam metara koji će se dugo vrteti po društvenim mrežama.

 

Imaće Makedonci još jednu šansu da se domognu kvalifikacija za Tokio, na Evropskom prvenstvu 2020 za koje se kvalifikacije nastavljaju već u aprilu.

Lazarov je nagovestio da će kraj karijere doći 2022. godine, po isteku novog ugovora sa francuskim Nantom.

One Comment

  1. Pingback: „Балкан Хендбол“ прашува: Дали Лазаров на најдобар начин се прости од светската сцена? (ВИДЕО) - Sportski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *