Balkan-Handball.com

Crna Gora ubedljivom pobedom do drugog kruga!

U meču u kojem nieu imale prava na grešku, „Lavice“ su savladale Angolu 30:20 (11:9) i izborile plasman u drugu fazu 25. Svetskog prvenstva u Španiji, bez obzira na ishod duela protiv Franuske u poslednjem kolu.

Bilo je to mnogo bolje izdanje Jovanke Radičević i saigračica nego na premijeri protiv Slovenije, odbrana je na čelu sa golmankom Marinom Rajčić  na mnogo višem nivou, raznovrsna i razigran bio je i napad, pa pobeda protiv najbolje afričke ekipe nijednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Početnih 4:0 nagovestilo je mnogo bolju partiju izabranica Bojane Popović. Angola je prišla na 4:3, potom 11:9 i 17:14 u drugom poluvremenu, ali su to bili jedini trzajevi, pošto je Crna Gora do 49. minuta otišla na 22:16, da bi do kraja obezbedila trijumf dvocifrenom razlikom.

Jovanka Radičević sjajna sa 12 golova, Matea Pletikosić je upisala pet, Itana Grbić tri, a Tanja Ašanin debitovala na velikim takmičenjima sa dva, koliko je upisala i Ivona Pavićević. Marina Rajčić sjajna na golu sa 11 odbrana, a jednom je zatresla i mrežu rivala.

Montenegro – Angola 30-20 (11-9)

Montenegro: Jovanka Radicevic 12, Matea Pletikosic 5, Itana Grbic 3, Tanja Asanin 2, Ivona Pavicevic 2, Tatjana Brnovic 2, Marina Rajcic 1, Dijana Mugosa 1, Sanja Premovic 1, Ema Ramusovic 1.

Angola: Isabel Evelize Wangimba 6, Natalia Mafiela 4, Albertina Da Cruz 3, Wuta Waco Bige 2, Liliana Da Silva Venancio 2, Tchieza Teresa De Assuncao 2, Helena Gilda Simao 1.

Foto: RSCG

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *