Đerona izabrao 20 "orlova" za EHF EURO 2024 - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Đerona izabrao 20 „orlova“ za EHF EURO 2024

Đerona izabrao 20 „orlova“ za EHF EURO 2024

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor muške reprezentacije Srbije, Toni Đerona, objavio je skraćeni spisak od 20 imena na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo koje 10. januara počinje u Nemačkoj.

Orlovi će trenirati u SC FSS u Staroj Pazovi sve do polaska na pripremni turnir u Granjolers prvih dana 2024. godine.

Najbolji srpski rukometaši će odatle pravo put Minhena koji će biti baza grupe C. Rivali najboljim srpskim rukometašima biće Island, Mađarska i Crna Gora.

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan

Bekovi: Lazar Kukić, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović

”Ovo je 20 igrača od kojih ćemo za Minhen izabrati 18 koji će činiti tim Srbije na Evropskom prvenstvu. Čeka nas dve nedelje posvećenog rada uz vrlo važan turniru u Španiji. Tri utakmice za redom nas teraju da podelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster. Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu. 75% momaka su deo ove selekcije od mog dolaska. Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu deo ekipe.”, rekao je Đerona za sajt RSS i dodao:

”Miloš Kos, Uroš Kojadinović i Luka Rogan izborili su se za svoju priliku i sigurno će biti od velike pomoći dok raduje na kom nivou igra Miljan Pušica jer nam to daje više opcija i u odbrani i u napadu. Međutim, okosnica ekipe su momci koji ,ako budu zdravi, izneće najveći teret.”

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball