Balkan-Handball.com

KOLUMNA VESELINA VUJOVIĆA: Hrabra Srbija, neka se momci ne plaše za svoju budućnost

Dosta interesantan treći takmičarski dan. Ko je šta napravio, napravio je, već u nedelju su nove utakmice i nova očekivanja. Iznenađenje dana napravila je reprezentacija Čilea, koju je Danska ponizila na otvaranju i svi su pomislili da će biti topovska hrana. Pokazali su Čileanci da imaju moral i uspeli da poraze slabu, čini se nikad lošiju, Austriju. Potvrdilo se to što sam napisao da Austrija nikada neće biti ozbiljna rukometna zemlja.

Norveška i Danska su pokazale autoritet i snagu. Lagano su dobile Arabiju i Tunis, pokazali da su favoriti. Obe reprezentacije imaju ogromnu podršku, ali i kvalitet da osvoje medalju.

Nemačka i Francuska su pobedile Brazil i Srbiju, koji če se boriti za tu treću poziciju. Nemci su pokazali da su favoriti, s tim što mi ove nemačke utakmice liče na ono kada su bili svetski prvaci, kada je Rogiš još igrao. Jedna interpretacija pravila, oštrine faula važi za Nemce, a druga za sve ostale reprezentacije. Sve sitne faule i faulčiće se Nemcima dosude, a protivnicima se svaki detalj sudi. To je ono što mi smeta u tim utakmicama.

Srbija nije razočarala, iskreno, nije razočarala. Igrali su hrabro, bez obzira na ubedljiv poraz, prvih 20 minuta je možda i najboljih u zadnjih nekoliko godina. Došao je na kraju individualni kvalitet do izražaja. Francuzi su velesila. Napravili smo nekoliko tehničkih grešaka, što su oni iskoristili da naprave razliku i posle je ta mladost išla u još veću dubiozu. I u tim trenucima su igrali momci hrabro, trčali, šutirali. Žerar je bio prelomni faktor u tim momentima. Neka nastave ovako momci i neka se ne plaše za svoju budućnost.

Čeka nas interesantan dan. Makedonija – Bahrein može biti interesantno. Katar-Egipat, bratoubilački rat. Mađarska – Angola, nadam se da će Mađari popraviti utisak koji su ostavili protiv Mesija i drugova. Hrvatska je veliki favorit protiv Japana. Španija – Island, biće puno golova i dobrog rukometa. Šveđani su favoriti protiv Argentinaca, ali su Argentinci sastav koji ima karakter. Pobedili su ih na SP 2011 u Švedskoj. Biće to interesantno.

5 Comments

 1. Pingback: Vujovic about WCh 2019 start: It reminds me on Roggisch time… – Sports News Latest

 2. Pingback: Vujovic about WCh 2019 start: It reminds me on Roggisch time… – News: The Sports

 3. Pingback: Vujovic about WCh 2019 start: It reminds me on Roggisch time… | Quality Sports News

 4. Karudijan

  14/01/2019 at 04:47

  Za nas lepo Vuja kaže…

 5. Niko

  14/01/2019 at 09:40

  Gledajuci utakmice reprezentacije Srbije i uprkos porazu od svetskih prvaka u potpunosti sam saglasan sa V Vujovicem.
  Jedina stvar od cega se plasim za Srpsku reprezentaciju to je da budu samozadovoljni i da prestanu da rade kako treba.
  U Srbiji se masta za nekim rezultatima a oni ce biti kada i klubovi i igraci imaju odgovarajuce uslove za rad.
  Ako uzmemo primer Francuke pre nego sto je postala ovo sto je postala radilo se tri do cetri treninga nedeljno, sto je danas ne zamislivo. Iako se igraju utakmice u toku nedlje ekipe uglavnom imaju od 8 do 10 treninga sto je nekad bila praksa i u Srbiji.
  Sve najbolje ovim momcima i nadajmo se da ce dati maksimum protiv Barzila Koreje i Nemacke

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *