Nikola Mitrevski o neuspehu: Logična posledica podmlađivanja – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nikola Mitrevski o neuspehu: Logična posledica podmlađivanja

Iskusni golman Porta i reprezentacije Makedonije, Nikola Mitrevski, bio je vrlo analitičan u komentaru na učinjeno prethodnih dana u Debrecinu.

Podsetimo, njegov nacionalni tim je Evropsko prvenstvi završio u prvom krugu, porazima od Slovenije, Crne Gore i Danske. 

-Previše je bilo pehova pred ovo Evropsko prvenstvo, i ne radi se tu samo o mom pozitivnom Covid testu. Zbog povreda i korone, u sastavu nije bilo nekoliko startera. To bi bio veliki udar i za mnogo veće reprezentacije, a kamoli za nas koji smo ograničeni u fondu igrača. Mislim da se nismo osramotili. Nekoliko mladih igrača je dobilo iskustvo dragocino kako za njih, tako i za nas, reprezentaciju i čitavu Makedoniju, kako bi nastavili kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Imamo ih 11 u nizu. Ne idemo u drugi krug, u redu, ali već moramo početi da razmišljamo o kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, tačnije o baražu koji je na programu u martu.

-Odsustvo velikog broja igrača je uzrok ovoga. Imali smo i nekoliko momaka koji igraju u domaćem prvenstvo, i koji nemaju minutažu u svojim klubovima. Svi bismo mi voleli da još igraju Mojsovski, Dimovski, Lazarov, Mirkulovski…još jedno 10 ili 15 godina. Međutim, podmlađivanje je prirodan proces. I mnogo veće reprezentacije trpe krizu rezultata tokom smene generacija, to je normalno. Mi nemamo dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu da zamene bilo koga. Makedonija zavisi od svakog igrača u timu. 

-Pred samo prvenstvo dešavale su se povrede i pozitivni testovi. Tokom turnira su se povredili još Madžovski i Kuzmanovski, Stoilov je dobio pozitivan test…Ne zaboravimo da smo igrali bez dva igrača koji su među najboljima na svetu na svojim pozicijama, Kirila Lazarova i Dejana Manaskova. 

-Na kraju, želim da se srdačno zahvalim našim navijačima koji su došli da nas podrže. Činili su to tokom 60 minuta sve tri utakmice. Onakva podrška nakon tri poraza…to nema niko na svetu. Pokazali su da je Makedonija barem u tom segmentu najbolja – zaključio je Nikola Mitrevski.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *