Petko srušio Norvežane sa Rusima: Da vratimo ruski rukomet gde mu je mesto – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Petko srušio Norvežane sa Rusima: Da vratimo ruski rukomet gde mu je mesto

Selektor reprezentacije Rusije, Velimir Petković, sumirao je učinak svoje selekcije posle dve pobede nad Litvanijom i Norveškom, koji je na prošlom EURO 2020, 20. selekciju Evrope već vinuo među 12 najboljih:

 

  • Šta se tu može reći? Pre dva dana uveče smo bili razočarani rezultatom meča protiv Litvanije, a sada smo se ravnopravno borili sa jednom od najboljih ekipa u Evropi. Ko se zanima za rukomet zna kakav kvalitet ima Norveška sa fenomenalnim trenerom Kristijanom Beržeom. Ali pre svega, zanima me moj tim, a nakon što smo dve nedelje radili u Novomgorsku, rekao sam momcima: Svakako imamo dobar turnir. To smo dokazali. Srećan sam što tim veruje u mene.

Možete li da nazovete ovu utakmicu najboljom za tim za sve vreme koliko radite sa njim?

  • Za mene je najbolja utakmica svaka pobeda nad jakim protivnikom. Na primer, na Svetskom prvenstvu u Egiptu pobedili smo reprezentaciju Slovenije, koja je u to vreme bila treća na svetu. Nedavno smo imali jednu dobru utakmicu u Hrvatskoj, koja je osvojila srebro na Euru 2020. Znamo koliko je kritika bilo u našu stranu posle meča sa Litvanijom, ali želimo da dokažemo da možemo da vratimo ruski rukomet na mesto gde je nekada bio.

Sledeći susret je sa Slovačkom – šta očekujete od nje?

  • Uvek sam verovao u svoj tim. Posle utakmice razgovarao sam sa momcima nekoliko minuta i rekao im da treba da uzmu dva boda Slovačkoj i mirno odu u Bratislavu. Pobeda nad Norveškom neće biti toliko značajna ako izgubimo u poslednjoj utakmici. Ne zaboravite, naš tim je bio 22. na prošlom Euru i sada imamo dobre izglede“, rekao je Petković.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *