Roganović konačno na klupi: Zreli smo za borbu sa najboljima! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 Roganović konačno na klupi: Zreli smo za borbu sa najboljima!

Roganović konačno na klupi: Zreli smo za borbu sa najboljima!

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon velikih problema sa pozitivnim koronavirus testovima, selektor reprezentacije Crne Gore, Zoran Roganović, konačno je ispunio uslove da sa klupe predvodi svoje momke na Evropskom prvenstvu. U prve dve utakmice, njegovu ulogu obavljao je Draško Mrvaljević.

„Lavovi“ su se trijumfom nad Makedonijom izborili za šansu da prođu dalje. Sve staje u 60 minuta borbe protiv Slovenije (18.00), u kojoj Crnogorcima odgovara i remi.

-Draško je podigao lestvicu jako visoko, trudićemo se da zajedno sa ekipom i svima oko nas budemo konkurentni Sloveniji, koja je jako dobra reprezentacija. Želimo da se posle dugo vremena plasiramo u drugi krug, među 12 ekipa Evrope – rekao je Roganović.

Pre dve godine u Gracu, Crna Gora je protiv Srbije upisala prvu pobedu na Evropskim prvenstvima (22:21), ali je u odlučujućem meču za plasman u glavnu fazu ubedljivo poražena od Belorusije (36:27).

-Naučili smo lekciju u Austriji. Mnogi su otišli sa ambicijom da ostvarimo prvu pobedu, ali sada se vidi da nema te euforije, jer se već dve godine spremamo za ovo. Tada, kada smo pravili analizu, jasno smo vijeli gdje smo, uslovno rečeno, pogrešili. Momci su odmah nakon utakmice protiv Makedonaca fokusirali da duel sa Slovenijom. Bilo je malo slavlja u svlačionici, što je i normalno, ali odmah su prešli na druge zadatke. Na velikim takmičenjima je najbitnije zaboraviti šta se dešavalo, jer ako mislima ostaneš u prethodnoj utakmici, onda bude puno teže.

O Sloveniji…

-Prvu utakmicu su odigrali koliko je bilo potrebno da pobede Makedoniju, koja im je pružila jako dobar otpor, dok su se protiv Danske držali nekih 40 minuta. Sa Slovenijom tradicionalno nemamo dobre rezultate, to je jako dobra reprezentacija, sastavljena od fenomenalnih igrača iz najboljih evropskih klubova. Biće jako teško, ali se čini da smo sazreli i da smo spremni da uđemo u koštac i sa najboljim selekcijama, da budemo konkurentni svima.

Problem, osim činjenice da zbog koronavirusa nema Miloša Božovića, Stevana Vujovića i Stefana Čavora, predstavljaju i povrede Mirka Radovića i Vaska Ševaljevića, ali se selektor nada da će ekipa ostvariti cilj, pa makar i po cenu da „ranjena” stigne do Budimpešte.

-Imamo problema sa povredama, videćemo da li će Radović i Ševaljević moći da nastupe. Moramo da sačekamo još koji dan da se vrati neko od igrača iz karantina, tako da ćemo morati da se ispraznimo do kraja. Znam da će to biti teško, rizično za nastavak takmičenja, ali daćemo sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno, zaključio je Roganović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball