DIGITRON JASAN: Crna Gora navija za Švedsku, Francuzi i dalje "vise"! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 DIGITRON JASAN: Crna Gora navija za Švedsku, Francuzi i dalje „vise“!

DIGITRON JASAN: Crna Gora navija za Švedsku, Francuzi i dalje „vise“!

Marko Marjanović
0 komentar

Veliki ulog mogla bi imati dva meča poslednjeg kola u grupi 1 drugog kruga Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. 

Crna Gora je porazom od Francuske izgubila šanse za polufinale, ali, ukoliko Švedska u utorak pobedi Norvešku i prođe u top 4, selekcija Zorana Roganovića imaće ogroman motiv više da savlada Island.

Ukoliko „Lavovi“ savladaju „Ribare“ zauzeće treće mesto u grupu bez obzira na preostale rezultate, što znači da će igrati za peto mesto sa trećeplasiranim grupe 2. Ako Švedska prođe u polufinale, to peto mesto će imati ogromnu težinu, jer će značiti direktan plasman na naredno Svetsko prvenstvo!

Finalisti prethodnog Mondijala, Danska i Švedska, već su zaslužile tu privilegiju. Pored njih, još tri najbolje plasirane reprezentacije zaradoće direktan plasman. Danska je već u polufinalu, a ako se tamo nađe i Švedska, jasno je da će i petoplasirani imati šta da slavi.

Ništa manji motiv od Crne Gore neće imati ni Island. Naime, ako savladaju balkanskog rivala, a Francuska kasnije tog dana izgubi od Danske, Gudmundur Gudmundson i njegovi momci slaviće senzacionalan plasman u polufinale!

Pored tradicionalnog rivaliteta i činjenice da je već obezbedila polufinale, Danska će takođe imati dodatni motiv da pobedi Francuze, jer bi u slučaju poraza ostala bez prvog mesta u grupi.

GRUPA 1, SREDA:

15.30 Crna Gora-Island

18.00 Holandija-Hrvatska

20.30 Danska-Francuska

TABELA

Danska 8

Francuska 6

Island 4

Crna Gora 2

Hrvatska 2

Holandija 2

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball