ZA ŠPICE: Kosorotov sa centra za remi Rusije i Poljske - nedovoljno za nastavak polufinalnog sna! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 ZA ŠPICE: Kosorotov sa centra za remi Rusije i Poljske – nedovoljno za nastavak polufinalnog sna!

ZA ŠPICE: Kosorotov sa centra za remi Rusije i Poljske – nedovoljno za nastavak polufinalnog sna!

Marko Marjanović
0 komentar

Neverovatan rolerkoster, sa još neverovatnijom završnicom ponudio nam je prvi duel dana između Rusije i Poljske. Podelom bodova 29:29 (12:13) niko nije zadovoljan – Rusi jer su izgubili i teoretsku šansu da odu do polufinala, a Poljaci jer su ispustili pobedu, koju su prerano proslavili.

Čitavim tokom meča, ekipe su se smenjivale u vođstvu od najviše dva razlike. Tako je bilo do samog finiša, koji je bio neodoljivo živopisan.

Poljska je imala poslednji napad pri nerešenom rezultatu i dobila je na poklon igrača više, nakon što je ruskom selektoru Velimiru Petkoviću pokazan crveni karton zbog toga što je blago zakoračio na teren, pritom ni na koji način ne uticavši na igru.

Slovački delegat je prekinuo meč, pozvao sestre Bonaventura i sugerisao im da pokažu crveni karton Petkoviću. Rusi su zbog toga poslednjih 15 sekundi igrali sa igračem manje, i nisu uspeli da se odbrane. Tri sekunde pre kraja, lopta je uletela u mrežu nakon udarca Dašeka sa desnog beka, a Poljaci su slavili pobedu.

Međutim…

Petkovićev pomoćnik je u poslednjem trenutku zatražio tajm-aut, a sat je vraćen na 29:57. Sergej Maks Kosorotov je imao prostora za nekoliko koraka zaleta, doduše malo više nego što pravila igre dozvoljavao, i sa nekih 16 metara uspeo da savlada poljskog golaman. 

Video provera je utvrdila da je Kosorotov na vreme dao gol, pa je meč završen bez pobednika. I pored toga, Rusija može do maksimalno pet bodova ako pobedi Nemačku u poslednjem kolu, što ne bi bilo dovoljno za jedno od prva dva mesta. 

POLJSKA– RUSIJA 29-29 (13-12)

Poljska : Szymon Sicko 8, Michal Daszek 6, Arkadiusz Moryto 6, Przemyslaw Krajewski 2, Dawid Dawydzik 2, Piotr Jedraszczyk 1. Patryk Walczak 1, Jan Czuwara 1, Kamil Syprzak 1, Piotr Chrapkowski 1.

Rusija: Sergei Kosorotov 8, Dmitry Zhitnikov 7, Pavel Andreev 3, Dmitry Kornev 3, Dmitrii Santalov 2, Roman Ostashchenko 2, Alexander Kotov 1, Aleksandr Ermakov 1, Daniil Shishkarev 1, Mikhail Vinogradov 1.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball