Božović: Žerar neverovatan, zadali nam domaći zadatak – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Božović: Žerar neverovatan, zadali nam domaći zadatak

Miloš Božović je bio raspoložen za nadigravanje sa Francuzima, dao je šest golova, ali to nije bilo dovoljno da se spreči ubedljiv poraz Crne Gore na startu glavne faze 28. Svetskog prvenstva (35:24).

-Dosta je utakmica u visokom ritmu i to osećaju momci koji iznose najveći teret. Spremili smo utakmicu, ali nismo uspeli da stavimo na teren te stvari koje smo dogovorili, pogotovo u drugom poluvremenu, gde nismo imali rešenje za njihov napad, odbranu i golmana. Bio je neverovatan. Opet su nam dali domaći zadatak, kao prošle zime – rekao je levi bek francuskog Ivrija.

Još postoji teoretska šansa da se stigne do četvrtfinala, ali Crnogorci moraju da savladaju Poljsku i Sloveniju. I u tom slučaju bi sudbina „lavova” bila u rukama drugih, ali će se potruditi da u petak u Krakovu pobede domaćina Poljsku.

-Biće malo drugačija utakmica. Očekujem pune tribine, vrelu atmosferu, koju mi volimo i na nju smo navikli u Crnoj Gori, u ‘Morači’. Nadam se da će nam to dati ekstra impuls, da probudimo emociju i impuls, tu srčanu stranu, i da odigramo bolje nego večeras.

Crna Gora na ovom prvenstvu ne igra dobro u odbrani. To govori činjenica da su u svakom meču primili bar 30 golova.

„Videle su se greške u odbrani. Na prethodne dve utakmice smo možda i previše bili fokusirani na kontre, gde smo mislili da pretrčimo protivnika, a za večeras smo razgovarali da odbrana mora da poprimi drugačije obrise, da bude čvršća i gušća. To je bilo donekle uspešno u prvom poluvremenu, u nastavku su do izražaja došli njihov ekstra kvalitet i velika rotacija. Videli smo rezultat toga – zaključio je Božović.

Izvor: Vijesti.me

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *