Horvat: Začepili smo usta svima koji su govorili da se ne borimo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Horvat: Začepili smo usta svima koji su govorili da se ne borimo!

Porazom od Danske 27:25 (12:11), postalo je jasno da će reprezentacija Hrvatske tek drugi put u poslednjih 20 godina propustiti polufinale Evropskog šampionata.

Međutim, izabranici Hrvoja Horvata ostavili su jako pozitivan utisak partijom protiv prvaka sveta, koji u dosadašnjem toku šampionata deluje nedodirivo.

Tokom turnira, selektoru Hrvoju Horvatu su se pred očima i u glavi smenjivali kadrovski problemi svakodnevno, pa je kroz sastav u ovih pet utakmica prošlo više od 30 igrača. Upravo je šef stručnog štaba nacionalnog tima na to skrenuo pažnju nakon duela sa Dancima, istakavši pritom i junačku borbenost svojih izabranika.

-Apsolutno nemam šta zameriti. Spojili smo jedan i po trening. Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili. Kao što se danas videlo, dok smo se ulovili u nekim postavkama, to je izgledalo borbenije i čvršće. Kad vam ispadaju svaki dan tri-četiri igrača, spolja izgleda kao da se nismo borili. Pokazali smo veliko srce.

Na ovaj deo izjave, u studiju RTL-a zanimljivu reakciju imao je legendarni Petar Metličić.

Mnogo se kockica mora složiti da bi se srušila Danska…

-Već sam rekao uoči utakmice, da njima uzmete 13-14 igrača, a nama vratite, verovatno bi bio drugačiji rezultat. Videli ste Francusku protiv Islanda, verovatno njih neće prozivati da se nisu borili. Sigurno da sam se radovao prvenstvu i da smo hteli napraviti neke stvari za budućnost hrvatskog rukometa. Ispala je improvizacija. Ne možemo mi uticati na neke stvari, nije bio plan da zovemo 100 igrača. U početku smo zvali one koji mogu pomoći, ali onda smo videli da nema smisla zvati one koji nisu preboleli koronu. Ne znam koliko se može taktički uigravati sa momcima koji nisu odradili nijedan trening. Ali kapa dole igračima za ono što su odigrali.

MOMCI MI VERUJU!

-Pre svega, lično mi je najvažnije da mi momci veruju jer ne bi ovako igrali i ne bi dolazili ovde u 5 do 12 da nije tako. Oni međusobno pričaju i znaju da vlada dobra atmosfera, da imamo glavu i rep i da radimo ciljano. Videli smo dosta mladih igrača. Da bi neko postao klasa, mora dugoročno pokazivati dobre partije, kao što to čini Lučin. Hrvatska ima veliku budućnost i trebalo bi nastaviti ovim putem jer se ovde nešto gradi. Mislim da svi možemo biti zadovoljni žrtvom koju igrači podnose – zaključio je Horvat.

Hrvatskoj su preostali mečevi sa Islandom i Holandijom. Još uvek postoji teoretska šansa za peto mesto. Uz obe pobede, „Kaubojima“ je potrebno da Crna Gora izgubi od Francuske, a potom pobedi Island.

Peto mesto moglo bi biti jako značajno na ovom turniru jer, u slučaju da se Danska i Švedska plasiraju u polufinale, petoplasirani će obezbediti direktan plasman na naredno Svetsko prvenstvo. 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *