Balkan Handball

ČEKIRANI ZA KELN: Arbeit VS Mašta 0:1

PIŠE: ŽIKA BOGDANOVIĆ

Vardar je dobio prvu bitku za F4 u Kelnu, ali do rata ima još da se ratuje. Flensburgu je očitana lekcija pred njegovim navijačima. Taktički, po pitanju odnosa i motivacije, fokusiranosti, maštovitosti, svega, pa su dva gola (26:24) još i najmanja briga za Ljubu Vranješa posle ovakvih 60 minuta protiv Raula Gonzalesa.

Šta je golman u rukometu, još jednom smo imali priliku da se uverimo gledajući Arpada Šterbika. Šta je odbrana i kako je igrati, u prvom poluvremenu, čini se, Mogesen i Lauge zajedno sa Glandorfom nisu mogli da shvate, iako su verovatno dosta toga mogli da vide i nauče iz sudbine Vesprema sa F4 SEHA lige iz Bresta.

Vardar je dobio šahovski, bez šuta spolja, ali sa dva genijalca – Cindrićem i Dušebajevom, koji mogu sve, i pred kojima i najjača odbrana pukne posle dve dobre kretnje ili ukrštanja. Pobediti u FLENS Areni, a da ostatak bekovske linije ostane nebitan, dovoljno govori koliko su ova dva rukometna genijalca uz dodatak „hladnog ubice“ Dibirova bila nadmoćnija u nadigravanju Karlsona, nego što su manualni radnici Mogesen i Lauge to pokušali da rade sa Abutovićem.

Sve što je Flens odigrao u prvom poluvremenu bilo je pročitano, prepisano, sažvakano i apsolvirano u glavama momaka Raula Gonzalesa.

A kada su krenuli da koriste pesnice, i tu je Vardar imao odgovor. Tako je i Jakobson sleteo sa „drugog sprata“ u trenutku kada je pretio da svojim projektilima anulira prednost gostiju. Fereira je ostavio Flens bez prvog šutera, ali sada je sve istorija.

U četvrtak je završni čin u „Jane Sandanski“. Vardar ima tim i igru za F4. To se znalo u oktobru. Ostaje da nastavi tamo gde je stao 2014…

2 Comments

 1. EdnaDUMA

  23. aprila 2017. at 10:26

  BRAVOOO!!!!!
  Njemci ce probati sve u Skoplju, nema opustanja momci.

  IGRAJTE SO SRCE ZA VARDAR!!!!!!
  AJDE, AJDE, AJDE VARDARE, VARDAREEE!!!

 2. Ivica

  25. aprila 2017. at 18:12

  So srece za Vardar