Balkan-Handball.com

Alem Toskić: "Na sledećem takmičenju idemo na medalju!"

 Koliko je novinarska ekipa iz Srbije umorna posle dve nedelje u Hrvatskoj, može da se pomnoži sa dva, kada su u pitanju srpski reprezentativci. Sistem takmičenja, takav-kakav jeste, doneo je dosta povreda i zamora kod svih selekcija, pa je utisak, dok gledamo Glandorfa, Lazarova, Hvita, Mirhola, da svi žele što pre kući. Jedan od onih, kojima su oči na „pola koplja“ jeste i Alem Toskić, pivotmen srpske reprezentacije.

Mogli bi da svedemo sve što se izdešavalo u ovih 15 dana?

– Ovo je jedan veliki uspeh za ovu generaciju. S obzirom da smo pošli iz Srbije sa namerom da se plasiramo u drugi krug, kako su se odvijali rezultati u našoj grupi, nama je malo falilo, jedan bod da dođemo i do polufinala. Danas bi putovali za Split ili Zagreb, spremali se za polufinale. Međutim, šta je tu je. Imali smo jedan realan kiks, protiv Poljske, gde smo bili totalno iscrpljeni i odigrali loše u svakom smislu. Juče smo jedva završili meč sa Makedonijom. Ne može više da stojimo na nogama, ali i ono malo snage moramo da skupimo da odigramo meč sa Šveđanima i osvojimo to sedmo mesto.

Sa Šveđanima će morati dosta da se trči?

– Sigurno. Gledali smo njihove utakmice sa Hrvatima i Francuzima, odlična su ekipa, mogu svakoga da pobede. Larhorm, Doder, Anderson, sve su bolji i biće jako teško. Izmoreni su kao i mi, ali eto, probaćemo da budemo aktivniji i da ih pobedimo.

Da li ćemo posle svega viđenog, i u naredna takmičenja ulaziti „doziranih“ ambicija. Jednom nogom smo u Austriji na EP 2010. Šta očekivati tamo od ove generacije srpskih rukometaša?

–  Na sledećem takmičenju nećemo više imati alibi da smo debitanti i neiskusni. Na sva sledeća takmičenja, idemo sa ambicijom da uzmemo medalju. Opet, nikada sedmo ili osmo mesto na bilo kom velikom takmičenju, ne može biti neuspeh. Ovo ovde je veliki uspeh za sve nas.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *